Quan consumeixis, sigues lingüísticament responsable!

27 d'abril de 2020 | Actualitat

Cada cop som més les persones que, quan consumim, ens veiem com a membres actius d’una comunitat corresponsable de la nostra presa de decisions, també lingüísticament.

Els individus som una peça clau per aconseguir viure en aquella societat que volem, i, per aquest motiu, intentem, en la mesura de les nostres possibilitats, actuar amb consciència d’acord amb els nostres valors i la nostra manera d’entendre el món.

El consum és un dels àmbits en què més incidim: ens agrada anar a establiments que sabem que tenen un respecte —en tots els àmbits— per la comunitat on desenvolupen la seva activitat. I és que cada cop veiem més les empreses com un actor clau de la nostra societat que té un impacte i unes repercussions enormes en les comunitats.
Un dels valors socials a tenir en compte és el respecte a la diversitat lingüística del territori. Les llengües són enteses com un patrimoni viu que cal preservar i impulsar.

Amb aquesta voluntat, el Segell actua com un distintiu perquè les persones consumidores tinguin un indicador que mostri el grau de responsabilitat social vers la diversitat lingüística dels productes que adquirim. Si et consideres una persona que consumeix conscientment i responsable, també tingues en compte el respecte per la llengua d’allò que adquireixes.